maandag 9 maart 2015

Quest 3 Individuele opdracht

Voor Quest 3 heb ik het scenario plaatsafhankelijk en studentgestuurd; Het flexibel leercentrum uitgewerkt. Doormiddel van een SWOT analyse heb ik de sterkten, zwakten, bedreigingen en kansen van het scenario beschreven. In de onderstaande afbeelding staan deze punten op een rijtje. In de uitwerking van de SWOT analyse heb ik een toelichting gegeven.



Bij deze wil ik graag Nicole Scheepens vragen om feedback te geven op mijn SWOT analyse.

2 opmerkingen:

  1. Jolijn, ik heb jouw SWOT analyse met plezier gelezen! Leuk hoe jij de sterkten, zwakten, kansen en bedreigingen van jouw school beschrijft. Je uitleg is duidelijk, fijn ook dat je met voorbeelden werkt. Voor ‘een leek’ is het daardoor goed te volgen. Ik heb nog enkele tips hieronder weergegeven:

    Wat me opvalt in jouw figuur van de SWOT:
    * Bij de sterkten: 1e en 3e sterkte lijken vrij veel op elkaar, misschien kun je deze met elkaar verbinden?
    * Bij de zwakten: Ik zou ‘moeten’ weglaten en het volgende beschrijven: lerenden bepalen zelf de lat. * Bij de kansen: Jij beschrijft ‘de eigen leerroute’, dit leest voor mij een beetje raar. Ik zou ‘een eigen leerroute’ schrijven. En je beschrijft ‘lerenden kunnen zicht ontwikkelen’, dit moet ‘zich ontwikkelen’ zijn.
    *Kijk nog even of je enkele elementen concreter kunt beschrijven. Bijvoorbeeld bij kansen het derde puntje zou korter kunnen, door ‘d.m.v. profiel….’ te verwijderen. Die uitleg daarvan zou je in jouw toelichting kunnen verwerken.

    In jouw toelichting van de SWOT analyse:
    * Je beschrijft ‘game’, moet dat niet gamen zijn? Misschien zou je de beschrijving van de andere interesses van MBO leerlingen dan school, kunnen versterken door een bron toe te voegen?
    * ‘Niet alle lerende kunnen deze verantwoordelijkheid aan.’ zou ik weghalen, dit is herhaling.

    Algemene opmerking:
    Volgens mij is lerende enkelvoud, en lerenden meervoud. Helemaal zeker weet ik dat niet.

    Daarnaast zou ik nog als aanvulling willen geven om nog even goed te kijken of je een beschrijving van de samenhang in de categorieën van de SWOT kunt aanbrengen. Nu beschrijf je die samenhang tussen de elementen wel, maar niet tussen de categorieën. Dit valt onder de criteria van quest 3.

    Hopelijk kun je iets met mijn feedback. Als je er vragen over hebt, kun je die natuurlijk aan me stellen. Succes nog even en een fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hee Nicole, hier heb ik zeker iets aan! Dank je wel voor je feedback ik ga er mee aan de slag!

    Tot maandag!

    BeantwoordenVerwijderen